Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Találd meg barátnődben a kellemes - vagy éppen bosszantó - tulajdonságait! Időnként olyan, mint egy boszorkány, máskor meg veled együtt sír, ha elhagyott a barátod. A barátnőid nélkül nem tudnál élni, legyenek bármilyenek is!

 

 

Reakciók hiánya

A probléma: te csak beszélsz és beszélsz és beszélsz, de nem kapsz választ. A barátnőd bámul maga elé és nem osztja meg veled a véleményét. Nem számít, hogy egy problémáról van szó, vagy akár csak egyszerű időtöltésről. Szinte mindig máshol járnak a gondolatai.
Ennek oka: gyakran valamilyen bizonytalanság van a háttérben. A mottó szerint: "Gondold át a dolgokat, mielőtt beszélsz!" Az ilyen lányok nem tanulták meg, hogyan bízzanak másokban.
Amit tehetsz: készülj fel arra, hogy nagyon sok türelemre lesz szükséged. A folytonos kérdezősködés (Most már tényleg mondd el, mi a helyzet!) nem használ. Ezzel még inkább elbizonytalanítod. Legjobb, ha átöleled és biztosítod, hogy rád mindig számíthat.

Figyelem, vihar előtti csend!

A probléma: pár perce még minden rendben volt. Aztán egy rossz pillantás, egy rossz szó, és a barátnőd máris robban.
Ennek oka: a legtöbb esetben az ilyen temperamentumos lányokat egyéb gondok nyomasztják. Mivel a valódi problémát - például egy rosszul sikerült matekdolgozat, szóváltás a szülőkkel - nem tudják megoldani, keresnek valami mást, amin kitölthetik a mérgüket. Ilyenkor gyakran egy apróság is elég.
Amit tehetsz: maradj nyugodt, a barátnőd reakcióját ne személyed elleni támadásnak fogd fel. A legtöbbször az ilyen jellegű harag olyan gyorsan elmúlik, ahogy jött. És akkor a barátnődnek amúgy is lelkiismeret-furdalása lesz.

Azt gondolom, amit te

A probléma: egy papagáj is megirigyelhetné! Édesmindegy, hogy mit mondasz, a barátnőd is ezt fogja szajkózni. Még akkor is, ha ötpercenként ellentmondásos kijelentéseket teszel.
Ennek oka: az ilyen lányok kerülik a konfliktusokat és harmonikus kapcsolatra törekednek. Attól való félelmükben, hogy nem fogják őket kedvelni, midnenben egyetértenek a barátaikkal és minden veszekedést elhárítanak. Sosem volt lehetőségük rájönni, hogy a vélménykülönbségek akár előremutatóak is lehetnek.
Amit tehetsz: tisztázd a barátnőddel, hogy te akkor is kedveled, ha nem vagytok ugyanazon az állásponton. Néha egy kiadós vita minden kapcsolatnak jót tesz. Az a lényeg, hogy ne lila szemüvegen keresztül nézzétek a dolgokat, hanem legyetek őszinték egymáshoz. A barátnődnek tudnia kell, hogy akkor is számíthat rád, ha bizonyos dolgokról másként gondolkodik