Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neked is lehetnek ragyogó szemeid! Árnyékolj, használj tust, szedd ráncba a szemöldököd, hogy pillantásod vonzza a pillantásokat!

 

 

Szemöldökigazítás

Ellenőrzés: először is meg kell állapítanod a szemöldököd megfelelő hosszúságát. Ehhez tegyél egy vékony ecsetet az orrod végéhez, hogy a szemed külső éléhez érjen. Itt kellene végződnie a szemöldöködnek.
Ecsetes trükk: tedd az ecsetet ismét az orrod végéhez, de most függőlegesen álljon. Itt kezdődjön a szemöldököd. A hiányzó szálakat finoman rajzold oda, a fölöslegeseket tépd ki (ez az előző pontra is igaz!).
Tépési technika: a legjobb, ha a növés irányában téped ki a szálakat (így fáj a legkevésbé), és csak a szemöldök alatt: ez optikailag kicsit megemeli és felnyitja a szemedet. Az esetleges pirosodást jégkockákkal szüntetheted meg.
Egy kis csalás: hiányos a szemöldököd vagy túl rövid, esetleg rosszul tépted ki? Nem probléma! A szemöldökceruzával vagy ecsettel pótolhatod a hiányzó szőrszálakat, és máris megszűntek a lyukak!
Végkifejlet: egy kefe segítségével add meg a végleges formát a szemöldöködnek. Ettől igazán természetes hatást érhetsz el. A rakoncátlankodó részeket egy kis zselével simítsd le.

Ragyogó pillantás

Vonalazás: először puha szemceruzával rajzolj egy vonalat a szemhéjadra, mely enyhén továbbfut a szemeden. A sötétlila minden szemszínhez remekül passzol!
Simítás: visszafogott nappali sminket szeretnél? Fülpiszkáló segítségével enyhén maszatold el ezt a vonalat. Ettől csökken a karakteres hatása és nem nézel ki úgy, mintha kipingáltak volna. Ha diszkóba mész, megmaradhat a határozott vonal.
Keretezés: most alul húzd meg ugyanezt a vonalat és szintén húzd túl a szemeden. Ha a belső részén is szemceruzát használsz, akkor drámaibb hatást érhetsz el, de ettől optikailag kisebb lesz a szemed.

Szempillafestés

Lendületesen: egy szempilla-bodorítóval az egyenes pillákat egy villanás alatt lendületbe hozhatod. Spirálozás előtt alkalmazd. Tedd a pillák tövéhez és nagyon határozott mozdulattal nyomd össze.
Profi spirálozás: a spirált a pillákra merőlegesen helyezd el és a tövükből kiindulva húzd végig rajtuk. A művelet közben enyhén hajtsd le a fejed.
Igazítás: az összeragadt szempillák nem vonzóak. Ezt elkerülendő, még nedves állapotukban egy kis kefével fésüld meg őket - alulról fölfelé egy mozdulattal és csak egyszer!