Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                       

 

A körmök színes ruhája
A kezünket nem rejthetjük el, bármit csinálunk, mindig szem előtt vannak. Ügyeljünk hát rájuk, gondozzuk, ápoljuk őket, és színesítsük a nyár legkedveltebb árnyalataival!
1. lépés: formázás

Ápoló lakklemosóval távolítsuk el a körmünkről a korábbi lakkot. Az alakját hosszú körömreszelővel igazítsuk utána, amelyet mindig azonos irányba húzzunk, mert ezzel megelőzhetjük, hogy a körömlemezek kettéváljanak.
Express Manicure (Gemey), összeragasztja a kettévált körömlemezeket, és erősíti a körmöt.


2. lépés: áztatás

Egy kisebb műanyag tálkába tegyünk meleg vizet, adjunk hozzá néhány csepp teafaolajat, amely megelőzi, hogy a köröm alatt gombásodás alakuljon ki. Finoman masszírozzunk bele az ujjvégekbe különös gonddal a körömágy körüli területre bőrpuhító krémet vagy olajat. Áztassuk öt percig a vízben.
Végezetül puha körömkefével dörzsöljük át, hogy minden ujjunk tökéletesen tiszta legyen.
Forte Strong (L’Oréal), erősíti és keményíti a puha körmöket. Forte Pastel
(L’Oréal), lakk és ápoló egyben, megelőzi a köröm töredezését.


3. lépés: radírozás és masszírozás

Keverjünk össze durva szemcséjű kristálycukrot és mandulaolajat, s ezzel a masszával dörzsöljük át a kézfejünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. Közben az olaj jótékonyan hat a bőr szárazságára is.


4. lépés: fényezés

Egészen apró szemcsés, puha körömfényesítő reszelővel alaposan dörzsöljük át egyenként a körmöket, amelyek így nemcsak ragyogóan fényesek, hanem egészen sima felületűek is lesznek. Ügyeljünk arra, nehogy a körömágyat megsértsük!
Mail Experts (Avon), körömápoló eukaliptuszolajjal.


5. lépés: alapozás

Ahhoz, hogy valóban profi végeredményt kapjunk, nélkülözhetetlen, hogy a színes körömlakk előtt először színtelen alapozóval vonjuk be a körmünket.
Sötét színű lakk esetén ez megvédi az elszíneződéstől a körmöt. Pure Color Ridge Filler Treatment Base Coat (Estée Lauder), körömvédő és ápoló lakk, a köröm felületét simává, egyenletesebbé teszi, így tartósabb lesz a körömlakk. Önmagában áttetsző fényt ad.6.lépés: lakkozás

A színes körömlakkal két rétegben fessük be a körmünket. Először a köröm közepére húzzunk lakkcsíkot, majd ennek mindkét oldalára. A lakkozást tartósabbá tehetjük, és megelőzhetjük
a lepattogzását, ha színtelen fedőlakkal vonjuk be. Kapható már olyan változata is, amelyik gyorsítja
a lakk száradását.


Francia manikűr

A körömre két lakk kerül: egy fehér és egy színes. A fehér színűt a körömre ragasztott matrica fölé visszük fel, majd az elsőként felvitt réteg száradása után a színessel befestjük a teljes körmöt.