Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 dolog amit meg kell tenned mielőtt betöltöd a 15-öt!

 

I. Találj egy igaz barátot!

Nem gond, ha később találod meg a legjobb barátodat, akire életed végégig számíthatsz, de fontos, hogy 15 éves korodra legyen valaki, aki ismer és szeret.

II. Tedd el a gyerek kori játékaidat!

Lehet, hogy már csak porfogó, vagy ott díszeleg a szobádban-de mégis a gyerek énedre emlékeztet.Te már nem vagy gyerek-igaz még felnőtt sem, de ehhez az első lépés, hogy a gyerek kori játékokat szanálod!

III. Rendezz házibulit!

Ez lehet piszamaparti vagy beszélgetős este a csajokkal-a lényeg, hogy átérezd a házigazda felelősségét és a buli utáni rendrakás nehézségeit.

IV. Flörtölj legalább egyszer!

A flört ártalmatlan játék, kacérkodás egy sráccal:nem fontos, hogy szerelem álljon mögötte. 15 éves korodig legyél túl legalább egy flörtölésen, hogy minél tapasztaltabb légy ezen a téren.

V. Legyen határozott az aláírásod!

15 éves korodra gyakorold be, hogyan írod alá a nevedet. Próbál ki több verziót, és válaszd ki, melyik tetszik. Dőlt egyenes, cirádás, vagy olvashatatlan?Mindegy! A lényeg, hogy az aláírod kiforott egyéniséget sugalljon!

VI. Ismerd a hibáidat!

Egy papír egyik oldalára írd fel az erényeidet, a másikra a hibáidat.Jó, ha erre a korra tisztában vagy a hibáiddal, és el is fogadod azokat. Ez van, ezzel kell mindenkinek szeretnie.

VII. Mond ki:Sorry!

Legalább egyszer 15 éves korodig mondanod kell valakinek, hogy elnézést kérsz, vagy megbántad, amit tettél. Legalább egyszer vállalnod kell, ha te voltál a hibás-ez fontos a későbbi felelősségvállalás miatt.

VIII. Legyen plátói szerelmed!

Mindenkinek az életében van egy elérhetetlen szerelme, akiért teljesen oda van, mégsem lesz belőlle semmi. Azért jó, ha ezt letudod 15 éves korodig, mert felnőtt korodra sokat tanulhatsz azokból az érzésekből!

IX. Nyaralás a szülők nélkül!

Ezzel is az önállóságodat fejezed ki.nem gond, ha a nyaraláson van elnőtt felügyelet,de 15 éves korod előtt legalább egyszer legyél huzamosabb ideig a saját szüleid nélkül!

X. Utazd körbe a világot!

Persze nem a valóságban, hanem képzeletben.Írd össze hová szeretnél egyszer elutazni. Ha megszületett a gondolat, akkor előbb-utóbb az utazás is valóra válik!

 

             Sok szerencsét!