Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                       Feng shui

 

 

 

Használható Energiák

A Feng Shui nem lakberendezés, sőt nem is a lakásunk különböző szimbólumokkal való telezsúfolása. Talán már mindenki találkozott azzal, hogy bár elolvasott pár feng shuis könyvet, követte a tanácsait, mégsem történt semmi. Nem elég két mandarin kacsát elhelyezni a "szerelem-sarokba" ahhoz, hogy megoldjuk párkapcsolati problémáinkat vagy hiába teszünk sárkányfejű teknőst délkeletre még sincs több pénzünk. Vajon miért?
A Feng Shui egy klasszikus kínai tudomány, segítségével megtanulhatjuk, hogy hogyan harmonizáljuk a természet erejét, a chi-t, azért hogy támogassuk egészségünket, megteremthessünk egy jobb és minőségibb életet magunknak, vagy akár másoknak is. Megmutatja, hogy a sors alakítható. Nem csak a saját erőbedobás számít, mert sokszor tőlünk függetlenül energia szinten alakul ki valamilyen gátló tényező, ami miatt nem tudunk előbbre jutni, úgy érezhetjük, mélyponton vagyunk. Ekkor is segítségül hívhatjuk a Feng Shuit, hogy feltérképezzük és meg is szüntessük vele a problémák okát - ez az, amikor az ember azt érzi, hogy a gondok varázsütésre oldódnak meg. Pedig ez nem csoda, ez tudomány!

A sikeres emberek tudják, hogy céltudatossággal és kitartással mindent el tudnak érni. Azonban, a sikeres egyének ismerik a különbséget, a között amik vagyunk és a között amivé válni szeretnénk.
Lehet, vállalkozásunk vagy a karrierünk virágzik, de a kapcsolataink romlanak. Vagy talán boldog kapcsolataink vannak, de pénzügyi helyzetünk siralmas. De az is lehet, hogy van szeretet és vagyon az életünkben, de fizikai állapotunk rossz. Mindannyiunknak vannak olyan területek az életben, ahol segítségre és egyensúlyra van szükségünk.

Ahhoz, hogy elégedettek legyünk, összhangba kell kerülnünk a természettel. Ez harmóniát hoz létünkbe, javítja azokat a területeket, amelyekben hiányt szenvedünk és segít visszaállítani azt, akik vagyunk és akivé válni szeretnénk. A Feng Shui otthonukban vagy munkahelyünkön segít törekvéseinkben, céljainkban és életutunkon és bármely más területen, ahol egyensúlyra és figyelemre van szükségünk.

A motiváción és "pozitív gondolkodáson" túl a természetnek, környezetünknek is megvan az a képessége és energiája, amely segít nekünk újra talpra állni, céljainkat elérni (bármi is legyen az) és ami még fontosabb, helyreállítani az egyensúlyt.
Otthonunkat nem csak rendezni, hanem tervezni is lehet Feng Shui szerint. Álmaink háza ne csak szép legyen, hanem jó energiájú is, olyan, ami a személyes életutat támogatja. Az egészség, a gazdagság, a siker, a szerelem mind-mind befolyásolható Feng Shuival. Ha otthonunkat a feng shui szabályai szerint alakítjuk ki, akkor az idővel harmonikus házasságot, gazdagságot, jó hírnevet, sikert, szerencsét eredményez. Természetesen nem csak a magánszféra, hanem az üzleti élet is alakítható a Feng Shui tudományával. Ha üzletünket a Feng Shui szabályai szerint választjuk ki és rendezzük be, könnyebben érhetjük el piaci pozíciónkat, hamarabb sikeres üzletünk lehet, több bevételre tehetünk szert. Tehát nincs olyan életterület, ahol ne tudnánk használni a Feng Shui tudományát.

Személyre szabottan meghatározható, hogy otthonunk melyik része mire alkalmas leginkább, ezzel aktivizáljuk azokat az energiákat, amik segítik életünk jobbra fordulását. Nincs két egyforma lakás, család, ember és az idő is állandóan változik, ezért a Feng Shui is mindenütt különböző.
Feng shui alkalmazási területek

Első lépés: A legjobb energiájú telek kiválasztása
Fontos, hogy milyen helyen élünk, mi vesz bennünket a makrovilágban körül.


Második lépés: Az épület tervezése
Melyik területen milyen helyiség legyen. Nem mindegy, hogy milyen energia (chi) jön be a bejárati ajtón, hogy hol van az ágy, hogy hol tanul gyermekünk, vagy hol fogyasztjuk el az ételt.


Harmadik lépés: Belső tér kialakítása
Színek, kiegészítők használata. Fontos, hogy hol van mozgás, hol van stabilitás, pl. óra, akvárium, TV, számítógép, szekrény, ágy.