Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

             Fejleszd önbizalmad!

 

 

Vannak céljaid, már a megvalósításukon is álmodoztál, de azt a bizonyos első lépést nem tudod megtenni. Persze nagyon nehéz valami teljesen újra rászánni magad, de a GIRL! segítségével megteheted a céljaid felé vezető első lépéseket, amelyektől még önbizalmad is nőni fog!

 

 

Sikeresen az iskolában
Nem érted, miért kell annyit tanulni? Úgy érzed, lehetetlen egyformán jól tudni a matekot és a magyart? Csak kapkodod a fejed, mert mindenki a maximumot várja tőled? Hidd el, nem olyan szörnyű a suli! A megoldás a te kezedben van, mert csak rajtad múlik, hogy állsz a tanuláshoz.
Az első lépés: próbáld elhessegetni az iskolával kapcsolatos negatív gondolataidat. Ha mindig csak azt kérdezed magadtól, minek kell ennyit magolnod, nem lesz könnyebb! Fogd fel úgy, hogy ez az a hely, ahol bizonyíthatsz, problémákat oldhatsz meg, ahol sikeres lehetsz. A kihívások és a nehéz helyzetek fűszerezik meg az életet!

Több önbizalmat!
Most odamegyek hozz és megszólítom! Meg tudom csinálni! - Bárcsak minden ilyen egyszerű volna... Mindegy, hogy egy fiúról, egy dolgozatról vagy egyéb kihívásról van szó: mindenki ismeri a bizonytalanságot. Hiába mondják a többiek, hogy mindent jól csinálsz, ha te nem érzed magad elég erősnek.
Az első lépés: az önbizalom nem jön egyik napról a másikra! Ne kényszerítsd ki magadból, ne akarj magabiztosabbnak látzsani, mint amilyen valójában vagy! Ez ugyanúgy működik, mint a szerelem vagy a többi érzés: ha erőlködsz, csak az ellenkezője történik. Ahhoz, hogy magabiztos legyél, ismerned kell önmagadat: ha tisztában vagy a saját érzelmeiddel, vágyaiddal, céljaiddal, bátrabb és határozottabb lehetsz.

7 tipp az önbizalom fejlesztéséhez
1. Legyél önmagad legjobb barátja, beszélj pozitívan magadról.
2. Engedd, hogy érzelmeid felszínre törjenek, soha ne fojtsd magadba őket. Nevess, mosolyogj vagy sírj, amikor úgy érzed, hogy ezt kell tenned.
3. Legyenek céljaid, és tudd, hogy miként valósíthatod meg őket.
4. Hallgasd meg mások tanácsait, de mindig döntsd a szíved szerint.
5. Ha esetleg hibázol, ne szidd magadat, de a körülményeket se okold: tanulj a hibáidból!
6. Higgy magadban! Fedezd fel saját képességeidet!
7. Figyelj a pozitív testbeszédre! Az egyenes testtartás, a határozott és tiszta hang, az őszinte tekintet (az, hogy beszélgetés közben egyenesen a partneted szemébe nézel) és a mosoly mind-mind utalhatnak a meglévő önbizalomra.