Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapszabályok

Elsõ alapszabály! Még mielõtt bármit kennénk az arcunkra alaposan tisztítsuk le és nap végén ugyanilyen alaposan mossunk le minden festéket róla!Az arcszín a smink alapja. Ezért is fontos a - jó minõségû, a bõr légzését minél kevésbé gátló - alapozó használata (de csak akkor használjuk, ha szükséges), mert uniformizálja az arcszínt és elfedi az esetleges apróbb hibákat, a színbeli eltéréseket, pattanásokat, ugyanakkor egyenletes simaságot ad a bõrnek. Minden sminkelés az arcszín és a vele harmonizáló alapozó árnyalatának meghatározásával kezdõdik.
Két típusú arcszín van: az egyiknél az arany árnyalatai - meleg - a másiknál a  rózsaszín árnyalatai - hideg - dominálnak.

A púder arra szolgál, hogy a bõr kissé zsíros fényét könnyedén eltüntesd, de ha ezt a célt az alapozóval elérted, a púder elhanyagolható. Választhatsz por alakú és krémpúder változatot is. A porpúder egyenletes simaságot ad, és könnyen el is
távolíthatod a felesleges port, a krémpúder viszont sokkal könnyebben kezelhetõ. Ha nem színtelen, hanem színes púdert használsz, akkor az legyen néhány árnyalattal világosabb, mint az alapozód! Akinek pihés az arca, vigyázzon a púderrel!A szem sminkje kiemeli a tekintet. Ezért a kívánt eredmény szerint válasszunk szempillaspirált! Még az intenzív, szép sminknél is ügyeljünk, hogy a pillák ne ragadjanak össze.
Az ajkak sminkjénél a diszkréció, hamisság, extravagánsság vagy kéj, megannyi üzenet, melyet az ajakrúzs színe és intenzitása sugároz.
Szép körömlakk, ápolt körmök, ez mindenek elõtt kifogástalan kezeket jelent, melyeket azonban ápolni kell.Hogy csinálják a profik?
 

 Arc
 Ha alapozót használsz, egyezzen meg a bõr színével, és legyen áttetszõ! Pöttyökben vidd fel bõrre, majd oszlasd el nedves ujjal vagy szivaccsal!
Nevess a tükörbe, így tudhatod meg, hová kerüljön arcpír (ha használsz). A domború részekre - arccsont, áll, orr - kell kerüljön kicsi belõle! A száj kontúrjának rajzolását az ajak szélétõl közép felé haladva végezd! Ez fõleg akkor szerencsés, ha az adott napon valahogy sápadtabbnak látod magad. Arra nagyon figyelj, hogy a pirosítód soha ne legyen erõs, feltûnõ. Legyen természetes színe, és az is csak halvány.

Szem
A szemed festésével is jó, ha csínján bánsz, hiszen egy fiatal arcot csak eltorzít az erõs smink, nem pedig szépíti. A mi célunk pedig természetesen az utóbbi. Arról nem is beszélve, hogy az erõs smink öregíti az arcodat. A szemöldök alá vanília vagy gyöngyház szemhéjport vigyél fel, majd az ujjaiddal szépen simítsd el, hogy egyenletesebbnek hasson, ettõl friss és fiatalos lesz a tekinteted.
A spirált a pillák festésekor jobbra és balra is mozgasd, ettõl még hosszúbbak és sûrûbbek lesznek szempilláink és nem ragadnak össze.Száj
A jó szájfestéshez három dologra lesz szükség: egy ajakceruzára, egy rúzsra és egy ajakecsetre. Elõször tegyél a szádra egy semleges színû alapozót, aztán a ceruzával rajzold meg a száj körvonalát. Jó, ha a ceruza egy árnyalattal sötétebb, mint a rúzs. Ha ezzel megvagy, tegyél fel valamilyen színt az ecsetre és fesd ki a szádat a közepétõl a szád sarkai felé haladva. Ha akarod, a ceruzával meghúzott vonalat kihagyhatod, ha akarod be is kenheted. Ha a rúzst ecsettel viszed fel, akkor takarékosabban és tökéletesebben dolgozhatsz. Néha elegendõ csak a szájfény, de ha határozottabb árnyalatú rúzst kenünk az ajkunkra, akkor is kenhetünk rá szájfényt!

Nagyjából ezek a legfontosabb alapszabályok a smink felrakásánál. Variálni természetesen ezerféle módon lehet, ez már a te ízlésedtõl és fantáziádtól függ.
Nem elfelejteni! Sminkben aludni nem szabad!